איך להצליח בפרק ב'?, זו השאלה שאיתה הולכים אין ספור זוגות.
כחלק מעשרות אלפי זוגות פרק ב', מכיר את התחושה הקשה של פירוק משפחה מחד, והרצון להצליח בקשר החדש שרק הכרנו ונראה לנו הדבר הבטוח והטוב הבא. מדוע בכלל לאחר הפרידה אנו שוב רוצים להיכנס לקשר מחייב מחדש?, מה יש בזוגיות שכל כך מושכת?
זוגיות בכלל ופרק ב' בפרט הם כורח החיים, ואנו כאנשים רוצים להיות בזוגיות.
גם לאחר משבר הגירושין, בסופו של דבר, הצורך הקיומי של זיווג וזוגיות חזק מכל משבר, כאב וחוויה. אם כך מה לעשות כדי להצליח?. ראשית חשוב מאוד להבין מדוע ולמה נפרדנו, מה לא הלך שם. להסתכל לעצמכם ביושר בעיניים ולהבין מה היה חלקכם, ומה חלק של בן/ת הזוג מהם נפרדתם. מבלי להבין זאת על באמת, ולהפנים, תתחילו את הזוגיות הבאה שלכם בחסר ובחסך.
פרק ב' מוצלח, חייב להיות קשר שונה ואחר מהקשר הראשון, הן בשקיפות של הקשר
והן בתחזוקה שלו. שקיפות, הכוונה בפתיחות, שיתוף, נכונות לחלק ולהתחלק במחשבות, רגשות, לבטים. זה נכון בכל קשר, אבל חשוב יותר בפרק – ב', ולו רק בגלל שהוא מורכב בד"כ יותר. יש בו בד"כ לפחות ילד אחד או יותר, מצד אחד או יותר, חברה שרואה ומשווה בין הקודם/ת לעכשווי/ת. ועוד הרבה פרמטרים המכניסים לחץ ומתח בקשר, אם לא מטפלים נכון וביחד. תחזוקת הקשר, היא חלק אינטגראלי מכל קשר, ובד"כ שנבדוק את פירוק הקשר הראשון, נמצא, וכך קורה לי עם כל זוג שהגיע אלי, שהייתה נקודה אחת מסוימת, ששם ראינו שמשהו השתנה, לא שיתפנו, והתחלנו לדרדר את מערכת היחסים. אם לאורך כל הקשר, נדאג לתחזק הזוגיות, ביציאות לבד, זמנו איכות , מתנות קטנות מידי פעם, סתם טלפון באמצע היום – מה נשמע?, אזי יהיה קל יותר להתגבר על כל מכשול. בפרק ב', המכשולים לצערי רבים ומגוונים, ומכאן ההכרח להתאמץ יותר.
הצלחת פרק ב' היא קודם כל השקעה רבה מאוד בבני הזוג
ולא פחות בילדיהם, כמו בילדינו, שלא לדבר על השילוב כמו אצלי, הילדים שלי, שלה ושלנו, כאן חשוב לעשות עבודה רציפה, עם המון המון תשומת לב ורגישות. כשהילדים מרגישים טוב ולא מקופחים, נחסכים הרבה מאוד לחצים מיותרים. דגש אחרון, ששווה מאמר בזכות עצמו בהצלחת פרק ב', היא היכולת לשתף את בני הזוג החדשים בשיחות ו"התקלות" של האקסים, שאומנם נפרדנו מהם, אבל בד"כ הם ימשיכו ללוות אותנו עד יומנו האחרון, וחשוב שכאן תהיה שקיפות ויושר מול בני הזוג של רק ב'.
איל ניצן שריג. תמיכה משפחתית ועסקית